Home Landelijke radio Vier presentatoren volgen Rob Trip op in ochtend Radio 1

Vier presentatoren volgen Rob Trip op in ochtend Radio 1

De NOS heeft bekend gemaakt wie er vanaf 25 augustus het ‘Nos Radio 1 Journaal’ in de ochtend gaan presenteren. Michiel Breedveld (38), Marcel Oosten (44), Bert van Slooten (48) en Catrien Straatman (44) zullen in duo’s de presentatie van het vernieuwde ochtendmagazine op Radio 1 op zich nemen.

Oosten zal van maandag tot en met donderdag te horen zijn. Breedveld presenteert met hem van maandag tot en met woensdag. Catrien Straatman presenteert op donderdag en vrijdag en Bert van Slooten is te horen op vrijdag en zaterdag.
"Het vernieuwde en langere NOS Radio 1 Journaal in de ochtenjd vraagt om dubbelpresentatie met ruimte voor meer journalistieke scherpte en meer dynamiek in de uitzending . De NOS kiest in de presentatie van de ochtend voor een combinatie van bewezen NOS-kwaliteit en aanstormend NOS-talent", zo laat de NOS weten.

Hans Laroes, hoofdredacteur NOS Nieuws, is blij met het kwartet dat de presentatie van het NOS Radio 1 Journaal verzorgt. "Marcel Oosten en Bert van Slooten zijn voor de luisteraars al vertrouwde stemmen op de ochtend. Beiden hebben diepe betrokkenheid bij het NOS Radio 1 Journaal en denken en werken gepassioneerd mee met het bedenken van de nieuwe formats. Michiel Breedveld en Catrien Straatman zijn naar onze overtuiging journalistieke talenten, en hebben een passie voor radio"
 
Zowel Marcel Oosten als Bert van Slooten hebben jarenlang ervaring als presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Daarnaast was Marcel Oosten ook verslaggever en ‘filiaalhouder’. Bert van Slooten bracht bijdragen als radioman vanuit politiek Den Haag en was co-presentator van de zaterdagse uitzending.
Michiel Breedveld is sinds Prinsjesdag 2005 te horen als verslaggever voor de NOS in Den Haag en had voorheen een muziek- en gastenprogramma bij Stadsradio Den Haag. Catrien Straatman werkt sinds maart bij de NOS op de redactie buitenland en is regelmatig te beluisteren in het NOS Radio 1 Journaal. Catrien Straatman is afkomstig van RTV Utrecht waar ze haar presentatie-ervaring opdeed.
 
"De manier waarop Radio 1 het nieuws bij de luisteraar brengt wordt vanaf augustus hoorbaar beter", zegt zendermanager Radio 1 Laurens Borst. "Direct, betrokken en aansluitend bij de leefwereld van onze luisteraars. Met dit team maakt Radio 1 een goede start van de dag."