Home Landelijke radio Stadsomroep Almere heeft nieuwe hoofdredacteur

Stadsomroep Almere heeft nieuwe hoofdredacteur

Stadsomroep Almere heeft een nieuwe hoofdredacteur. De aanstelling van Marjon Hendriks moet nog door het bestuur van de lokale omroep worden bekrachtigd, maar volgens de penningmeester van de omroep, Bert Wouts, is dat een formaliteit. Hendriks volgt Ton Theunis op die in januari afscheid nam omdat hij het te druk had met zijn dagelijks werk.

De functie van hoofdredacteur is bij de lokale omroep op vrijwillige basis. "We hebben het geld niet. Maar ik geloof dat het moet gebeuren dus heb ik me gemeld", vertelt Hendriks. Zij was in het verleden al eens werkzaam bij de lokale omroep. Daar hield zij zich toen voornamelijk bezig met de kabelkrant. "Daar wil ik nu ook in eerste instantie mee aan de gang. Aan de radio hoef ik niks te doen, dat staat en gaat gewoon goed. Voor televisie heb ik wel allerlei plannen, maar daar kom ik nu nog niet mee naar buiten", vult Hendriks aan. Volgens Wouts is het ontbreken van een nieuwsprogramma vooral een geldkwestie, maar staat het wel op het wensenlijstje.

De omroep moet in de ogen van Hendriks niet een zender worden waar veel en zwaar over politiek gesproken wordt. "Juist niet. Daar staan veel lokale omroepen om bekend, maar ik wil meer kroegpraat. Het moet gezellig zijn. Ik ben inmiddels ook begonnen met een redactiestatuut en daar staat onder meer in dat het grappiger en leuker moet."