Home Landelijke radio Vervoerder bouwt radio in bussen

Vervoerder bouwt radio in bussen

In bussen van het busbedrijf Hermes is vanaf nu de radio te horen. Vijftig bussen zijn inmiddels al voorzien, de rest komt binnenkort aan de beurt. Hermes rijdt in Eindhoven en delen van Limburg en Gelderland. Volgens F. Tilburgs van Hermes is de invoering van muziek in de bussen een goede service naar de reiziger. Hij verwacht geen extra overlast voor de chauffeurs. “We gaanop korte termijn vier voorkeurzenders instellen. Die zenders worden zorgvuldig gekozen en wij denken dat we daar iedere reiziger mee dienen. Denk aan een regionale zender, een informatieve zender en één of twee muziekzenders. We sluiten nog geen zenders uit, maar het moet wel een totaalpakket worden.”

De 47-jarige buschauffeur Henk van den Boomen uit Eindhoven is al 24 jaar werkzaam als buschauffeur en enthousiast over deze vernieuwing in het busvervoer. “Ze hadden het van mij al tien jaar geleden mogen invoeren. Muziek maakt de dag en zo lang het niet overheerst, is het in mijn ogen een grote service naar de reiziger toe.” Van den Boomen heeft al veel positieve reacties gekregen van reizigers gisteren tijdens zijn ritten. “Negentig procent van de mensen zijn er gewoon blij mee. Maar er blijven altijd reizigers die niet van de muziek gediend zijn. Je kunt helaas nooit iedereen tevreden houden.”

Buschauffeur Joost van Pelt (50) heeft ook wel negatieve geluiden ontvangen. “Zeker de oudere generatie is niet altijd van de muziek in de bus gediend.” Terwijl volgens Van Pelt de jongeren allemaal vragen of het volume omhoog mag. “Dan roepen ze, chauffeur, mag ie ietsje harder? Dan ligt het aan de situatie of ik het ook doe, maar het moet wel leuk blijven. Het is en blijft achtergrondmuziek”, aldus Van Pelt. Hij verwacht geen problemen met de concentratie op de weg. “Ik rijd in mijn eigen auto toch ook gewoon met de radio aan. Dat ben ik meer gewend dan die stilte.” [Eindhovens Dagblad]