Home Landelijke radio Verslaggever Radio Rijnmond krijgt berisping voor Volendam grap

Verslaggever Radio Rijnmond krijgt berisping voor Volendam grap

Verslaggever H. van Vliet van Radio Rijnmond heeft dinsdag van zijn hoofdredacteur L. Borst een uitbrander gekregen voor een grap die hij als commentator van de voetbalwedstrijd Volendam-Feijenoord maakte over kerstversiering in café De Hemel.

De commentator zei, nadat een bel voor een wissel was afgegaan, dat het teken werd gegeven voor het ophangen van de kerstversiering in café De Hemel. Volgens zijn hoofdredacteur was Van Vliet waarschijnlijk geïrriteerd geraakt, omdat het geluid door zijn verslag heen liep. “Het leek op een kerstgeluid, een soort geluid dat de arreslee maakt.”

A. Binken, voorzitter van de Belangenvereniging Slachtoffers Nieuwjaarsbrand, werd via e-mail dinsdag over de uitlatingen van de verslaggever geïnformeerd. Hij noemt het ,,in en in triest” wat er is gebeurd. “Uit wat ik heb begrepen, maak ik op dat de werkgever het eveneens hoog opneemt. Dat is het beste wat je kunt hopen: dat de redactie in dit geval zelf zijn verantwoordelijkheid neemt.”

Binken gaat namens de slachtoffers en nabestaanden geen excuses eisen. “Ik ben nog steeds drie tot vier avonden per week in de weer als gevolg van de brand en ik besteed mijn energie liever aan positieve zaken. Je moet daar op een gegeven moment keuzes in maken. Ik kan alleen maar hopen dat het gezonde verstand zegeviert.”

Van Vliet heeft dinsdag zijn excuses gemaakt, tijdens een uitzending tussen 18.00 en 19.00 uur op Radio Rijnmond. Bij deze excuses en de reprimande blijft het, volgens zijn hoofdredacteur. “Hij is er zelf ook van overtuigd dat hij te ver is gegaan.” (Sp!ts)

Vorig artikelVan der Laan neemt advies Raad voor Cultuur over
Volgend artikelPeter Mulder nieuwe Sales Manager bij Radio 538