Home Landelijke radio NPO Radio 5 Verslag Alpe d’HuZes niet meer op Radio 2, maar Radio 5

Verslag Alpe d’HuZes niet meer op Radio 2, maar Radio 5

Niet NPO Radio 2, maar NPO Radio 5 doet dit jaar uitgebreid verslag van Alpe d’HuZes. Het evenement waarbij duizenden fietsers meerdere keren de Alpe d’Huez beklimmen om daarmee geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding, was voorgaande jaren altijd op Radio 2 te horen. Dit jaar is dat voor het eerst niet meer het geval.

NPO Radio 5 begint vandaag met uitzenden vanaf de Alpe d’Huez. Bert Kranenbarg beklimt de berg op zijn fiets, luisteraars horen daar tussen 10.00 en 14.00 uur verslag van. Later vandaag maakt Kranenbarg zelf live radio vanaf de Alpe d’Huez, in ‘Bert op 5’ van 16:00 tot 18:00 uur. Ook Henkjan Smits zit voor ‘Tijd voor Max Radio’ op de Alpe d’Huez, tussen 18:00 en 20:00 uur.

Twaalfde editie

Morgen zijn in alle programma’s op Radio 5 de verslagen van Kranenbarg en Smits te horen. Daarna, van 16:00 tot 20:15 uur, maken de twee de gezamenlijke uitzending ‘Alpe d’HuZes op 5’. Hierin wordt even voor 20:00 uur het eindbedrag bekend gemaakt.
Kranenbarg doet sinds 2007 jaarlijks verslag van Alpe d’HuZes, dat dit jaar voor de twaalfde keer wordt georganiseerd. De presentator maakte zijn voormalig middagshow ‘Knooppunt Kranenbarg’ op Radio 2 meerdere jaren live vanaf de Alpe d’HuZes.

Foto: NPO Radio 5 | 50 Plus Beurs (Flickr)