Home Landelijke radio Radio 2 en Radio Veronica in teken van Alpe d’HuZes

Radio 2 en Radio Veronica in teken van Alpe d’HuZes

Zowel Radio 2, als Radio Veronica staan volgende week in het teken van Alpe d’HuZes. Tijdens deze actie halen 5000 mensen geld op voor onderzoek naar kanker, door op de fiets de Alpe d’HuZes in Frankrijk te beklimmen. Bij Radio 2 is Bert Kranenbarg het gezicht van de actie, bij Radio Veronica is dat Rick van Velthuysen.

De middagshow 'Knooppunt Kranenbarg' van Radio 2 had gisteren de kick-off van de actie. Volgende woensdag en donderdag komt het programma vanaf de Alpe d’HuZes. Tijdens de actie zelf, op donderdag, zal Bert Kranenbarg de hele dag in de diverse programma op Radio 2 verslag doen van de actie.

Radio Veronica-dj Rick van Velthuysen en zijn collega's Alex Oosterveen en  Arjen de Krantenman zullen donderdag de berg zelf beklimmen. Luisteraars kunnen hen daarbij financieel sponsoren. Voorafgaand aan de actie maakte de dj komende dinsdag 'De Grote Kankershow'. 

"Rick van Velthuysen en zijn team ontvangen meerdere kankerpatiënten en familieleden van overleden patiënten die hun persoonlijke verhaal in de studio komen vertellen. Daarnaast spreken zij een gerenommeerd wetenschapper over de ontwikkelingen van de afgelopen jaren en gaan ze met het KWF dieper in op het vermeende strijkstokbeleid. Alles met het doel aandacht voor deze verschrikkelijke ziekte te vragen en een nog hoger bedrag voor de actie in te zamelen", aldus Radio Veronica.

Woensdag komt 'Rick in de Morgen' vanaf de Alpe d'Huez. En de rest van de dag zullen de dj's van Radio Veronica in Nederland al fietsend hun programma presenteren. Ook donderdag is Rick van Velthuysen 's ochtends vanuit Frankrijk te horen. Daarna zal hij samen met zijn twee collega's de Alpe d'Huez beklimmen.

Vorig artikelSander Lantinga is vader geworden
Volgend artikelRadio 6 deze zomer vanaf vijf festivals