Home Landelijke radio Verschillende commerciële zenders in tunnels te ontvangen

Verschillende commerciële zenders in tunnels te ontvangen

Noordzee FM, RTL FM en Yorin FM zullen binnenkort ook in de belangrijkste tunnels van ons land te ontvangen zijn. Het zijn de eerste commerciële zenders die ontvangst krijgen in tunnels, tot nu toe waren alleen de publieke omroepen in tunnels te ontvangen.

Vanaf morgen kunnen automobilisten tijdens hun route door de Sijtwendetunnel in Den Haag al zonder storing naar de commerciële zenders luisteren. In de daaropvolgende weken volgen de Piet Heintunnel, de Schipholtunnel en de IJtunnel in Amsterdam, de Koningstunnel in Den Haag en de Beneluxtunnel in Rotterdam.

“Je kon tot dusverre wel een paar publieke zenders in de tunnels ontvangen, maar door de stijgende populariteit van commerciële radio in Nederland – inmiddels met een marktaandeel boven de 50 procent – is het echter steeds minder vanzelfsprekend dat de luisteraar daar naar luistert, ” zegt Broadcast Partners directeur Robert-jan van der Hoeven. “Wil je de grootste groep luisteraars bereiken, dan moet je in de tunnels ook ontvangst van commerciële zenders mogelijk maken. Dat komt de veiligheid zeer ten goede, want de tunnelbeheerder kan de automobilisten alarmeren ingeval van calamiteiten door het radioprogramma te onderbreken met waarschuwingen en aanwijzingen. Maar uiteraard draait het voor onze klanten ook om continuïteit van het zendbereik voor de belangrijke groep luisteraars in de auto.”

Erik de Zwart, directeur van Noordzee FM, is blij met de ontwikkeling. “Al jaren vechten we, samen met Broadcast Partners, voor ontvangst van onze frequentie in de Nederlandse tunnels. Nu we deze service aan ons pakket kunnen toevoegen, kan onze luisteraar echt het maximale uit de radio halen.”