Home Landelijke radio ‘Gelders Geluid’ breidt uit op de kabel

‘Gelders Geluid’ breidt uit op de kabel

Het Gelders Geluid, de radiozender van groenteman Mario de Bruijn uit Elst, is met ingang van volgend jaar in bijna heel Gelderland via de kabel te ontvangen. Momenteel is de smartlappenzender alleen nog in een deel van de Achterhoek te krijgen. De Bruijn spreekt van ‘een mooi succes’. “Ik ben er heel trots op.”

Nu al is duidelijk dat behalve in de Achterhoek de smartlappen ook in de huiskamers in onder meer Apeldoorn, Ede, Wageningen, Heelsum en Zwolle te beluisteren zullen zijn. Dat gaat per 1 juli volgend jaar gebeuren. Hij schat de kans op ’99 procent’ dat ook zijn thuisbasis de Betuwe en Nijmegen en Arnhem dan de zender op de kabel krijgen. De programmaraad die daarover gaat, moet het jawoord nog geven, maar daar heeft hij alle vertrouwen in.

Volgens De Bruijn heeft hij veel te danken aan zijn luisteraars en potentiële luisteraars. “Die bestoken de programmaraden die over de zendertoekenning gaan met telefoontjes, brieven en e-mails. Dat heeft kennelijk effect.” Om op de kabel te komen, moet De Bruijn wel de portemonnee trekken. “Ik betaal vijf cent per aansluiting.” Dat geld kan nog niet gedekt worden uit reclame-inkomsten. Optredens van dj’s van de zender brengen wel geld in de kas. “We worden geboekt om in cafés live muziek te draaien. Ook gaan we naar bruiloften, partijen en staat we op braderieën.” En daarnaast runt De Bruijn zijn groentewagen. “Ik heb het razend druk. Waar denk je dat die wallen onder mijn ogen vandaan komen?”

Het succes noemt hij “niet verwacht, maar wel gehoopt.” Verklaren kan hij het wel: “Ik ben natuurlijk de enige met een Nederlandstalige zender.” Aan verder uitbreiden denkt De Bruijn vooralsnog niet. (Gelderlander)