Home Landelijke radio Veronicagebouw bezet, bonden naar bestuur

Veronicagebouw bezet, bonden naar bestuur

Het personeel van Veronica is woensdag opnieuw in actie gekomen tegen de enorme kosten die worden gemaakt voor het opzetten van de televisieafdeling. Medewerkers bezetten onder leiding van de vakbonden de kantoren van de uitgeverij.

Verder belemmerden ze de directie toegang. De ruim 150 medewerkers die het Veronicablad maken, hebben verder besloten donderdag het werk neer te leggen. Vorig jaar september ontstond ook al grote onrust bij het bedrijf toen bleek dat het televisieavontuur was mislukt. Dat leidde uiteindelijk tot het vertrek van het bestuur.

Nu de kijkcijfers opnieuw tegenvallen en er geen duidelijkheid komt over de financiële toestand bij Veronica, is er weer onrust ontstaan. Het personeel van de uitgeverij is vooral bang dat de miljoenen die in de televisieafdeling worden gestoken ten koste gaan van de winstgevende onderdelen van het bedrijf.

Afgelopen week stelden de vakbonden namens het personeel een ultimatum waarin zij de garantie eisten dat de uitgeverij niet betrokken kan raken bij de, in hun ogen, geldverslindende televisieafdeling. Na het verlopen van dat ultimatum is het vertrouwen in de directie opgezegd.

,,Daarna bleef voor ons alleen nog het bestuur van de Vereniging Veronica over om mee te praten, maar ook die vonden dat blijkbaar niet nodig. Vandaar dat donderdag het werk wordt neergelegd”, aldus L. Voormeulen van FNV Kiem.