Home Landelijke radio Veronica-voorzitter noemt terugkeer in bestel “zeer voorbarig”

Veronica-voorzitter noemt terugkeer in bestel “zeer voorbarig”


Er is voorlopig geen sprake van dat de Vereniging Veronica terugkeert in het publieke bestel door samen te werken met een bestaande omroep. Dat zegt voorzitter Yoeri Albrecht. Vanochtend meldde BN/De Stem dat er gesproken wordt over een terugkeer. "Dat is zeer voorbarig", zo zegt Albrecht nu. "Ik drink wel vaker koffie met omroepbazen. Maar er is voorlopig geen sprake van dat Veronica weer in het publieke bestel gaat."

Toch laat Albrecht wel een opening. "Ik praat graag met omroepen, want ik vind het mooie instellingen die door hun leden gedragen worden", zei Albrecht vorige week al op BNR Nieuwsradio. Hij wijst er ook op dat BNN uit Veronica voort is gekomen en de statuten nagenoeg gelijk zijn. "Het is voorbarig om nu te denken dat wij fuseren met andere omroepen, maar het is zeker zo dat wij onze wortels niet vergeten."

Een fusie met Veronica zou voor een omroep interessant zijn, omdat de vereniging ruim 700.000 leden heeft. Daarmee zou een omroep meteen de A-status hebben en de grootste omroep worden. Volgens BN/De Stem zou PowNed-oprichter vindt Dominique Weesie wel "een prikkelende gedachte en misschien een idee".

Vorig artikel100% NL maakt nominaties awards bekend
Volgend artikelDj’s Haarlem 105 willen wereldrecord radio maken verbreken