Home Landelijke radio Veronica start item met Dienst Verkeerspolitie Amsterdam-Amstelland

Veronica start item met Dienst Verkeerspolitie Amsterdam-Amstelland

Radio Veronica start samen met de regiopolitie Amsterdam-Amstelland een item waarin de belevenissen tijdens surveillances van de Dienst Verkeerspolitie te horen zijn. Rob van Someren rijdt mee tijdens surveillances en doet hiervan verslag in zijn radioprogramma ‘Somertijd’ en rechtstreeks tijdens ‘Oh Wat Een Nacht’.

“Als iedere seconde telt, is zeker ook een slogan die bij de Dienst Verkeerspolitie past. Een stukje voorlichting en preventie is ook iets dat we zullen uitdragen tijdens de items. Het kan zomaar gebeuren dat we iemand een gratis slipcursus aanbieden om te helpen voorkomen dat deze persoon bijvoorbeeld bij gladheid, nog eens in de problemen komt. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat Radio Veronica luisteraars live een achtervolging meemaken bij autodiefstal of doorrijden na een aanrijding,” aldus Rob van Someren.

Remco Gerretsen Persvoorlichter regiopolitie Amsterdam-Amstelland: “Graag benutten wij deze kans om de veelzijdigheid van de Dienst Verkeerspolitie onder de aandacht te brengen. Het bevorderen van de verkeersveiligheid en terugdringen van gevaarlijk en asociaal gedrag op de wegen in en rond Amsterdam is daarbij erg belangrijk. Ook het tegenhouden van criminaliteit speelt een belangrijke rol. Wie de regio bezoekt komt namelijk meestal via de (snel)weg binnen.”