Home Landelijke radio Veronica benoemt Raad van Advies voor de Radioschool

Veronica benoemt Raad van Advies voor de Radioschool

Prof. Jan van Cuilenburg, Ton Lathouwers, Jeroen van Inkel, Leo van der Goot, Felix Rottenberg en Peter Contant vormen vanaf nu de Raad van Advies voor de Veronica Radioschool. De prominente vertegenwoordigers uit de mediawereld fungeren als klankbord voor de directie van de Radioschool. Daarnaast bewaakt de Raad de kwaliteit van de opleiding.

Prof. Jan van Cuilenburg is voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Daarnaast is hij deeltijdhoogleraar voor mediabeleid en mediaeconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Ton Lathouwers is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sky Radio Groep. Jeroen van Inkel is dj bij radiozender Q-Music. Van Inkel heeft jarenlang gewerkt voor Veronica, Radio 538 en begon zijn carrière bij Radio Decibel. Leo van der Goot was tot voor kort Directeur Televisie bij RTL Nederland. Tevens heeft Van der Goot 12,5 jaar gewerkt voor Veronica als producer, presentator, regisseur en dj. Felix Rottenberg is oud-voorzitter van de PvdA. Tot februari 2003 was hij presentator van onder meer NOVA, Nederland Kiest en Slot Rottenberg. Peter Contant is hoofdredacteur/algemeen directeur van de Veronica Uitgeverij.

“Ik ben erg enthousiast over de Veronica Radioschoo”, zo zegt Jeroen van Inkel, een van de leden van de nieuwe Raad. “Via diverse omwegen ben ik uiteindelijk ook terecht gekomen op een plek waar ik als beginnend radiomakertje alleen maar van kon dromen. Maar zo’n Radioschool als dit biedt radiotalenten direct een enorme duw in de juiste richting.”