Sky Radio bestaat vandaag 35 jaar. De zender viert dit met een week lang de ‘Sky Top 1000’. Op 30 september 1988 starte Sky Radio als commerciële radiozender, met een aftrap door Phil Collins.

Oprichter is Ton Lathouwers, die samen met het Engelse Sky Channel de eerste stappen van de zender zette. Sky Radio zendt sinds de start non-stop muziek uit en heeft dus geen radio-dj’s. De zender was ook een tijdlang de populairste zender van het land.

Het station zond in eerste instantie alleen uit op de kabel, maar kreeg later de frequentie 100.7 FM. In 2003 verloor Sky Radio haar frequentie aan Noordzee FM. Sky Radio kreeg daarop het kavel van 101 FM.

Uunco Cerfontaine, radiodirecteur van Sky Radio: “Onze formule bewijst zich al 35 jaar succesvol, maar deze mijlpaal hadden we natuurlijk nooit gered zonder onze luisteraars. Als je Sky Radio aanzet, dan leveren we altijd wat je van ons verwacht, namelijk de beste mix van classics en hits.”

Sky Radio Group

Samen met Radio Veronica vormde Sky Radio jarenlang de Sky Radio Group. In 2016 gingen de zenders op in Talpa Radio en volgde ook de verhuizing van Naarden naar Hilversum.

De ‘Sky Top 1000’ is tot en met 6 oktober iedere dag tussen 09:00 uur en 18:00 uur te horen op Sky Radio.

Foto: Sky Radio