Home Landelijke radio “Veronica 103 wordt geen ouwe-lullenzender!”

“Veronica 103 wordt geen ouwe-lullenzender!”

Directeur Ton Lathouwers (43) vertelt deze week in het Veronica Magazine welke plannen hij allemaal heeft met het nieuwe radiostation. “In drie jaar tijd staan we in de top drie.”

“Ik weet zeker dat we dat oude Veronica-gevoel weer terugkrijgen. Het nieuwe Radio Veronica kan zich in drie jaar tijd, met Sky Radio en 538, in de top drie van de beste en populairste radiostations nestelen,” aldus Lathouwers. Deze uitspraak moet de achterban plezier doen. Peptalk? Niks daarvan. Lathouwers heeft het allemaal uitgezocht. Een groot gedeelte van de bevolking mist een leuke radiozender, is zijn stellige overtuiging.

“Het wordt een leuke, vrolijke zender, die sterk doet denken aan het geluid van het Radio Veronica uit de jaren tachtig en negentig. Het heeft raakvlakken met wat Veronica vroeger deed op Radio 2 en ook op Radio 3, met De Volle Vrijdag. Het wordt wel iets minder jong, omdat we ons richten op mensen tussen de 25 en 45.” Er is een licentie voor muziek van vijf jaar en ouder. Jets oudere mensen, tussen de dertig en veertig, houden niet zo van de house- en dance-gerichte muziek uit de Top 40. Vooral na twee uur ’s middags wordt er voor de iets ouderen veel muziek gedraaid die men als herrie ervaart.”

De radio die momenteel in Nederland wordt gemaakt, vindt hij eigenlijk “niet meer van deze tijd.” De formats van Nederlandse radiostations worden nergens ter wereld gehanteerd. Er wordt tegelijk gegokt op een jong én ouderpubliek. Dat werkt niet. Het wordt dus anders. Het nieuwe Radio Veronica brengt voornamelijk herkenbare muziek uit de jarentachtig en negentig. “Het is echt popmuziek, zowel rock als dance,maar niet de house en hiphop die nu de hitparades domineert.”

Lathouwers neemt radiotations in LA en New York als voorbeeld, zij draaien hitmuziek uit de jaren tachtig en negentig, Ze doen het fantastisch. “Bij het nieuwe Veronica is de muziek heel erg belangrijk, die moet herkenbaar zijn, evenals de dj’s. Maar die moeten niet zo dominant zijn als Gordon of Robert Jensen, die soms vijftien minuten praten.”

De samenstelling van de dj-ploeg heeft nog steeds zijn volle aandacht. Kas van lersel, Bart van Leeuwen, Ferry Maat, Peter Teekamp, Rob van Someren en Toine van Peperstraten zijn al vastgelegd. De reacties over de komst van Veronica zijn volgens de radiobaas fantastisch. “Veronica is nog steeds een van de sterkste omroepmerken,” zegt Lathouwers.
“Radio Veronica wordt weer een populaire zender en geen ouwe-lullenzender. Veronica heeft altijd spraakmakende radio gemaakt. Veronica wordt weer de bakermat van de radio.”