Home Regionale radio Vernieuwingen op NH Radio

Vernieuwingen op NH Radio

NH Radio

NH Radio is 2018 gestart met nieuwe programma’s, nieuwe radiopresentatoren en een geheel vernieuwde zendervormgeving. Hiermee rolt de radiozender haar nieuwe koers, ingezet met de komst van station manager Arjan Snijders, verder uit. Onder andere Ewald van Liempt, Hans Smit en Kees Baars zijn door de zender aangetrokken.

Nieuwe vormgeving

Om de vernieuwingen kracht bij te zetten is er een nieuwe vormgeving gemaakt. KH Music heeft een nieuw jinglepakket geproduceerd voor de regionale radiozender. met meer dan 100 jingles. “We wilden een totale rebranding van het radiostation. We hebben een blinde pitch uitgeschreven bij een aantal grote jingle producenten en een aantal partijen die niet zo heel vaak met radiovormgeving bezig zijn. Zo hoopten we een grote variatie aan ideeën te krijgen en dat is goed gelukt”, aldus Arjan Snijders.

“Omdat de pitch blind was, wisten we niet van welke partij welke inzending was en hebben we dus gekozen wat ons echt het best in de oren klonk. Voor het nieuwe pakket zochten we een geluid wat onderscheidend was van veel concurrentie zonder dat het zo vervreemdend anders zou worden dat het een te exclusief geluid zou opleveren. KH Music wist met hun voorstellen onze aandacht te trekken, vanwege een aantal unieke geluiden en oorwormpjes in hun ideeën. Deze accenten zijn zo eigen dat ook nieuwe en langs zappende luisteraars snel moeten horen dat er hier iets anders te beluisteren is dan veel andere radiozenders.”

Beluister de jingles:

De station manager zocht een geluid dat past bij de doelgroep van de zender. “Dus hoor je geen ad-lib zingende en schreeuwende zangstemmen of onderkoeld mompelende stemmen. Je hoort wel een warm klinkend pakket met een aantal sterke accenten en geluiden die vaste luisteraars snel zullen omarmen.”

NH Radio wilde een uniekpakket: “De productie, het stemgebruik, geluidjes en muziekstijlen passen bij de hype van de dag. Wij wilden een tijdlozer en meer eigen geluid het pakket moet passen bij zowel informatieve, muzikale als amusementsprogramma’s. Dat vraagt om een multifunctioneel inzetbaar pakket.”

Nieuwe presentatoren

Tegelijk met de nieuwe vormgeving zijn ook nieuwe presentatoren aangetrokken bij de zender. Hans Smit maakt samen met Jeanne Kooijmans en Bart Slim de ochtendshow ‘Spitstijd’. Hij presenteerde eerder op NPO Radio 2 en maakte het NOS Jeugdjournaal.

Elke zaterdag duikt Ewald van Liempt (oud 3FM) de Nederlandse popgeschiedenis in voor klassiekers en invloedrijke platen uit het verleden.

Countdown Café

Vanaf aanstaande zondag keert het ‘Countdown Café’ terug op de radio met Kees Baars. Van 18:00 tot 21:00 is de show met live-muziek te horen, het programma wordt opgenomen in de Q-Factory in Amsterdam. Tot eind 2016 was het programma te horen op Radio Veronica.

Naast deze nieuwe programma’s zijn er nog een aantal nieuwe programma’s: ‘Waarheen, Waarvoor?’ en ‘De Peiling’.

Eerder trok de radiozender al presentator Eddy Keur aan voor een eigen show en sinds enkele maanden zijn ook o.a. Johan Derksen, Robert ten Brink en Harry de Winter met hun programma’s een vast onderdeel geworden van de avondprogrammering van NH Radio.