Home Landelijke radio Verkiezing ‘Politicus van het Jaar 2008’ live op Radio 1

Verkiezing ‘Politicus van het Jaar 2008’ live op Radio 1

Het NOS Radio 1 Journaal zendt zondag 14 december live de verkiezing van de politicus van het jaar uit. Tijdens de uitzending tussen 12:00 en 14:00 uur vanuit café Dudok in Den Haag wordt ook het politieke talent van 2008 en het favoriete politieke moment uit het afgelopen jaar gekozen. De presentatie van de uitzending is in handen van Lucella Carasso en Ruud Slotboom.

De vakprijs ‘Politicus van het Jaar’ wordt toegekend door de parlementaire pers. Zij bepalen via een enquête welke politicus met de titel naar huis gaat. In aanmerking komen landelijke politici uit zowel de Eerste als Tweede Kamer, als ook ministers en staatssecretarissen. 

Nieuw onderdeel in de jaarlijkse uitzede website van de NOS kiezen uit een groot aantal videofragmenten uit de vaderlandse politiek uit 2008. De selectie hiervoor is gemaakt door de Haagse redactie van de NOS. Het fragment dat in de ogen van de Nederlander de meeste indruk heeft gemaakt, gaat op 14 december als ‘het politieke moment van het jaar’ de geschiedenis in.

In de uitzending wordt ook uitgebreid teruggeblikt op het politieke jaar 2008 met politici die een prominente rol in het afgelopen jaar hebben gespeeld. Daarnaast zijn er verschillende muzikale intermezzo’s.

De Politicus van het Jaar-verkiezing is ook via het digitale televisiekanaal politiek24 en via internet te volgen.