Traditiegetrouw is het begin van het nieuwe jaar weer een moment om de programmering aan te passen. RadioFreak zet alle veranderingen op een rij.

Veel zenders starten vandaag of morgen met hun normale programmering. Ze hopen zo een graantje mee te pikken van het feit dat Edwin Evers gestopt is in de ochtend en willen zo de luisteraars aan zich binden.

Radio 538

Op Radio 538 begint Frank Dane morgen met zijn team aan zijn eerste eigen ochtendshow op de zender. In een interview zei Frank dat hij geen extra druk voelt om Edwin Evers op te volgen. Verder heeft 538 de programmering aangepast door het lunchprogramma te schrappen en Ivo van Breukelen en Mark Labrand om te wisselen.

Alle veranderingen zijn hier te vinden.

NPO Radio 1

De nachtprogrammering van Radio 1 is op de schop gegaan in het nieuwe jaar. Op werkdagen is tussen 02:00 en 04:00 uur Focus te horen en tussen 04:00 en 06:00 uur is ‘Gaan! De Extra Vroege Ochtendshow’ met Morad Elouakili te horen. Het programma Nachtzuster is naar het weekend gegaan.

NPO Radio 2

Heeft vandaag direct weer de programmering opgepakt na de Top 2000. Verder keert in 2019 ‘Het Platenpaleis’ terug en breidt de uitzendtijd van het ‘Muziekcafé’ uit.

NPO Radio 4

Sander Zwiep presenteert op Radio 4 vanaf 6 januari elke zondag tussen 18:00 en 20:00 uur het nieuwe programma Sander Speelt. Sander is afkomstig uit het talentenprogramma van NPO Campus en is sidekick in ‘De Muziekfabriek’.

NPO Radio 5

Jan van Veen is elke vrijdag weer te horen met Candlelight tussen 22:00 tot 00:00 uur. Daniël Dekker en Corné Klijn zijn op vrijdagmiddag te horen met de SterrenNL Weekendborrel. Vanaf 13 januari neemt Bart van Leeuwen de presentatie van het Theater van het Sentiment over op zaterdag en zondag. Op zondag wisselen Adres Onbekend en Goudmijn van tijdstip.

Qmusic

Qmusic gaat vanaf nu op vrijdagmiddag de Top 40 uitzenden. Ook start de zender morgen met een nieuwe ronde van ‘Het Geluid’. Om de ochtendshow extra onder de aandacht te brengen maken luisteraars om 07:30 uur kans op 100.000 euro als ze het Geluid raden.

Radio Veronica

Op maandag 7 januari begint ‘Veronica Inside’ op Radio Veronica. De nieuwe middagshow van Wilfred Genee met Niels van Baarlen, Rick Romijn en Celine Huijsmans is van maandag tot en met donderdag te horen tussen 16:00 en 18:00 uur.

Sky Radio

Sky Radio start ook 2019 non-stop maar heeft dit jaar wel de namen van de programma’s aangepast. De programmering is hier te bekijken.

SLAM!

Slam begint het nieuwe jaar met een nieuwe ochtendshow. Joey van der Velden maakt deze ochtendshow. Joost Burger neemt het tweede deel van de ochtend voor zijn rekening en Michiel Jurrjens en Jordi Warners wisselen van plek in de middag.