“Omdat ik me goed realiseer dat ik helemaal geen Johan Cruijff bén. En als iederéén zich dat nou realiseert, dan is er niet zo veel aan de hand.” Dit zegt Frank Dane in het AD over het opvolgen van Edwin Evers. Tegen Frank wordt vaak gezegd dat het is als Lionel Meesi opvolgen bij FC Barcelona of Johan Cruijff bij Ajax.

Frank zegt tegen de krant geen extra druk te voelen omdat hij Edwin Evers, na 21 jaar, opvolgt in de ochtend. “Ik heb hierover leuke gesprekken gevoerd met 538 en Talpa. Zij zeggen ook: je bent Messi niet, je bent Cruijff niet, niemand verwacht dat. Edwin heeft in 21 jaar een enorme schare fans opgebouwd. Ik probeer er niet mee bezig te zijn. Ik ben programmamaker. Ik wil straks om tien uur de studio uitlopen en het gevoel hebben: we hebben er het beste uit gehaald.”

Door mensen buiten Talpa is hij, naar eigen zeggen, voor gek verklaard. “Ze zeggen: het kan alleen maar minder worden. Maar misschien ben ik daarvoor een te blije eikel. Ik vind dat je er als programmamaker in moet staan.”

Aanstaande woensdag neemt Frank het stokje over van Edwin Evers op 538. Hij doet dit samen met Jelte van der Goot, Jelmer Gussinklo, Hannelore Zwitserlood en Henk Blok in de ‘Ochtendshow van 538’.

Foto: Radio 538 – William Rutten

Vorig artikelJaaroverzicht: dit gebeurde er in 2018 op de Nederlandse radio
Volgend artikelVeranderingen programmeringen 2019