Home Landelijke radio Veel carnaval op Brabantse en Limburgse zenders

Veel carnaval op Brabantse en Limburgse zenders


De Brabantse radiozenders hebben vanaf nu veel aandacht voor carnaval. In Brabant is ‘Dweilradio’ te horen op Omroep Brabant. De presentatoren doen live verslag vanuit Roosendaal, Tilburg, Den Bosch en Bergen op Zoom. Daarnaast verzorgen reizende verslaggevers feestelijke reportages vanuit de hele provincie.

Dweilradio wordt uitgezonden op Omroep Brabant Radio op zaterdag 13 februari, zondag 14 februari, maandag 15 februari en dinsdag 16 februari van 09:00 uur tot 18:00 uur.

L1 heeft vanavond veel aandacht voor de officieuze opening van de Limburgse vastelaovend: de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting. Dit jaar is de 19e editie, met Tom Doesborg als presentator. Het programma vanuit de Zoepkoel in Venlo is live te volgen vanaf 11.00 uur.

Radio 8FM en Radio Hollandio zijn de hele week al in de carnavalsstemming. De afgelopen week werd de Carnavalskraker 2010 gekozen.De vakjury, bestaande uit De Deurzakkers en Niek & Danny, waren het unaniem eens. Zij gaven Gebroeders Ko een dikke 10 voor hun kraker ‘Geef mij de sleutel van jouw voordeur!’ De luisteraars hadden naast Gebroeders Ko nog een favoriet; ‘Helemaal Hollands met De Ober’.