Home Landelijke radio Veel live radio vanuit Vancouver

Veel live radio vanuit Vancouver


De NOS en BNR Nieuwsradio zijn allebei vertegenwoordigd op de Olympische Winterspelen in Vancouver. De NOS is de officiële zendgemachtige en begint vanavond met uitgebreide berichtgeving via Radio 1. Tot en met zondag 28 februari informeren 75 medewerkers van de NOS via televisie, radio, teletekst en internet over de laatste ontwikkelingen in Vancouver, Canada.

Het ochtendprogramma On the Move van BNR komt ook live vanuit Vancouver. Twee weken lang heet het programma dan ook The Vancouver Move. Daarin uiteraard het wereldnieuws, de Olympische prestaties van de afgelopen nacht en veel prominenten uit sport, bedrijfsleven en politiek.

Presentator Bas van Werven zit met zijn team en met publiek in een speciaal ingerichte studio in de lounge van het Hilton Hotel in Vancouver. In de show zit veel (sport)nieuws, zijn Nederlandse ondernemers uit Canada te horen en komen nationale en internationale prominenten als Johan Olav Koss, Erica Terpstra, Yvonne van Gennip, Erben Wennemars en ook Willem Alexander voorbij.

Ook Radio Nederland Wereldomroep zendt de ook zoveel mogelijk van de Olympische Spelen live uit door NOS Langs de Lijn door te zetten. Om deze reden vervalt de normale avond- en nachtprogrammering (Nederlandse tijd). Op de kortegolf worden extra zenders ingezet tijdens de schaatswedstrijden voor mannen op de vijf en tien kilometer.

Edwin Evers zit namens Radio 538 in Canada. Hij maakt iedere ochtend zijn programma vanuit Vancouver.