Home Landelijke radio Veel bezoekers bij open dag Achterhoek FM

Veel bezoekers bij open dag Achterhoek FM

De open dag van Stichting Streekradio Achterhoek FM heeft afgelopen maandag honderden belangstellenden getrokken. Het drassige weiland naast de studio in het uiterste puntje van het Vordense buitengebied, in de driehoek Vorden-Barchem-Ruurlo, stond de gehele dag vol met auto’s, fietsen en een drietal tenten. De tent waarin doorlopend artiesten als Willem Barth, Arne Jansen, Brook Duo, Vinoanka, Reinhard ten Brink, Die Zwei, Ben Steneker en De Havenzangers optraden, was afgeladen vol.

De reden van de open dag was de vernieuwing en uitbreiding van de radiostudio. In 2004 werd al begonnen met de uitbreiding van de oude studio in de voormalige varkensschuur van de familie Brummelman.

Medewerkster Annelies Hummelink-Brummelman keek de menigte met genoegen toe. De 46-jarige was trots op de grote toeloop rond haar geboortehuis. “Daarvoor doe je het. Het luisterpubliek is veelal anoniem voor ons. Nu spreken ze je spontaan aan. En dat is ontzettend leuk.” Hummelink is medewerkster vanaf het allereerste uur van de lokale omroep die vijftien jaar geleden haar licht zag. Destijds nog Vordense Lokale Omroep (VLO) genaamd.

Tot voor de gemeentelijke herindeling vormde Achterhoek FM de lokale omroep voor de gemeente Vorden en Ruurlo. Maar sinds de gemeentelijke herindeling heeft het Commissariaat voor de Media de gemeente Lochem aan Achterhoek FM toegewezen.

Hummelink verzorgt wekelijks drie informatie uitzendingen en ook de algemene ‘aankondigingagenda’. Tevens vormt ze het secretariaat van de stichting. Ze besteedt ongeveer 15 tot 20 uur per week aan Achterhoek FM. [Stentor]