Home Landelijke radio Veel aandacht voor begrafenis Prins Bernhard

Veel aandacht voor begrafenis Prins Bernhard

Vele radiostations besteden aanstaande zaterdag aandacht aan de begrafenis van Z.K.H. Prins Bernhard in Delft. Radio 1 zendt de hele begrafenis live uit. Ook Radio M Utrecht besteedt aandacht aan de uitvaart. Van 11:00 tot 12:00 uur is een ‘in memoriam’ te horen en tussen 12:00 en 14:00 uur wordt op de regionale zender live verslag uitgebracht van de uitvaart.

In het ‘in memoriam’ komen onder meer oud-strijders, de directeur van het Wereld Natuur Fonds en oud-commissaris van de Koningin Beelaerts van Blokland aan het woord. Ook is een reportage te horen vanuit Achterveld, waar Prins Bernhard in 1945 in het dorpshuis de eerste besprekingen had met de Duitsers. Deze besprekingen werden later afgesloten met het tekenen van de capitulatie in het hotel ‘De wereld’ in Wageningen. Radio M Utrecht spreekt met ooggetuigen.

Tussen 12:00 en 14:00 zenden de regionale publieke omroepen een gezamenlijk programma uit. Dit programma wordt gepresenteerd door Richard Grootbod. Vanaf 12:30 uur wordt een rechtstreeks verslag uitgebracht van de bijzetting van de prins in Delft.

De Wereldomroep houdt, in samenwerking met NOS radio, haar Nederlandstalige luisteraars van 09:00 tot 14:00 uur via kortegolf, satelliet en internet rechtstreeks op de hoogte.