Home Landelijke radio VCR tevreden met uitspraak over Colorful Radio

VCR tevreden met uitspraak over Colorful Radio

Het uitzenden van Colorful Radio door de Publieke Omroep is in strijd met de Mediawet, aldus de Rechtbank Amsterdam in een uitspraak eerder deze week. Het kortgeding was aangespannen door de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) en die is dan ook blij met deze uitspraak.

Het Commissariaat voor de Media heeft in augustus van dit jaar ook besloten dat Colorful Radio van de kabel af moet. De Publieke Omroep kocht het radiostation in december vorig jaar van IMCA Media, met als doel de migrantendoelgroep beter te bereiken. Het Commissariaat voor de Media vond toen dat het station geen migrantenzender was.

VCR-voorzitter Martin Banga reageert opgetogen op de uitspraak: “De publieke omroep heeft al vijf radiozenders die in heel Nederland via de ether en de kabel te beluisteren zijn. Dat moet genoeg zijn om hun werk te doen. Wij vinden het niet redelijk dat zij met belastinggeld ook nog extra transmissiecapaciteit kopen om een mislukt commercieel station in de lucht te houden. Dat leidt tot een verarming van de publieke zenders die er al zijn en tot oneerlijke concurrentie met de commerciële zenders. Dat had het Commissariaat voor de Media al twee keer gezegd; nu zegt de rechter dat de publieke omroep zich daar gewoon aan moet houden.”

Een reactie van de Publieke Omroep hebben we nog niet kunnen krijgen. Eerder liet Jan Westerhof weten: “We gaan tot het gaatje. Als het moet naar de Raad van State.”