Home Landelijke radio Van Westerloo: “Radio 538 was belangrijkste doel van Talpa-deal”

Van Westerloo: “Radio 538 was belangrijkste doel van Talpa-deal”

Het binnenhalen van Radio 538 was voor RTL-topman Fons van Westerloo de belangrijkste reden een deal te sluiten met Talpa. “Nummer één doel van deze deal was het binnenhalen van Radio 538”, zegt hij in NRC.next.

“Natuurlijk zijn we blij met de succesvolle Tien-programma’s, zoals Deal or no deal, Gooische Vrouwen, Expeditie Robinson. En De Wedstrijden natuurlijk”, zegt Van Westerloo. “En we hebben de creatieve geest van John de Mol nu in huis gehaald. Maar ik heb het advies aan de RTL Group uitgebracht dat we het zonder Radio 538 niet moesten doen. Dat is een hele leuke zender, de marktleider. We waren net uit radio gestapt omdat we er niet groot in konden worden. Radio is alleen commercieel interessant als je marktleider bent of nummer twee. Dat zijn we nu. We willen graag een multimediabedrijf zijn. Daar hoort radio bij.”

RTL Nederland was eerder eigenaar van twee radiozenders. RTL FM ging uiteindelijk ten onder omdat de etherfrequenties moesten worden afgestaan aan 100%NL. Yorin FM was geen succes en werd verkocht aan SBS.

Vorig artikelHans Hoogendoorn stopt als stem van de Wereldomroep
Volgend artikelOmzet Limburgse L1 blijft gelijk