Home Landelijke radio Uruzgan.FM toch niet naar Afghanistan

Uruzgan.FM toch niet naar Afghanistan

Dj Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM gaan niet naar Afghanistan. Het ministerie van Defensie heeft de reis afgelast. De trip van Uruzgan.FM was gepland van 8 tot en met 22 februari. Het programma van de Wereldomroep en 3FM zou speciale Valentijnsdagradio maken voor de Nederlandse militairen vanaf de basissen in Kandahar, Tarin Kowt en Deh Rawod.

Defensie heeft de programmamakers laten weten dat zij op dit moment helaas geen ander besluit kan nemen. Het aanhoudende slechte weer en operationele werkdruk zorgen voor onvoldoende transportcapaciteit. “De commandant ter plaatse moet daarom keuzes maken in de logistieke verplaatsingen naar het gebied,” aldus een woordvoerder van Defensie.

“Ontzettend jammer”, zegt Annemieke Schollaardt. “Want het hele team had er veel zin in. We hebben zoveel geregeld en gepland. Onder andere attenties voor de militairen en die hadden we ze graag zelf gegeven. We gaan nu kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat die dingen toch ter plaatse komen. En misschien kunnen we later dit jaar toch nog die kant opgaan.”

Vorig artikelHenk Hagoort nieuwe voorzitter NPO
Volgend artikelJeroen van Inkel, Wouter van der Goes en Superfred op KXradio