Home Landelijke radio Uruzgan.FM opnieuw naar Afghanistan

Uruzgan.FM opnieuw naar Afghanistan

Uruzgan.FM gaat opnieuw naar Afghanistan. Van 8 tot en met 22 februari maakt de radiozender live radio
voor de militairen en het thuisfront vanaf de militaire bases in Kandahar, Tarin Kowt en Deh Rawod. Hiermee krijgen militairen en hun geliefden de kans om elkaar op bijzondere wijze te verrassen voor Valentijnsdag.

Uruzgan.FM is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront. In december 2006 was de ploeg van Uruzgan.FM al speciaal voor de feestdagen in Afghanistan. Ze zonden live uit vanaf de militaire bases in Kandahar en Tarin Kowt.

3FM-dj Annemieke Schollaardt (TROS) presenteert dagelijks het programma. “Deh Rawod is op meerdere vlakken vaak ‘het einde van de pijplijn’. Er is tot nog toe weinig afleiding voor de groep geweest en dat terwijl ze de laatste tijd veel zware gebeurtenissen te verduren hebben gehad. De live-uitzendingen vorig jaar vanuit Uruzgan zijn fantastisch ontvangen. Nu willen we een nieuwe groep militairen op missie weer dat hart onder de riem te steken. Want hoe je ook over de missie denkt, er zitten daar Nederlanders in een gevaarlijk gebied, en die verdienen steun”, zegt ze.

Vorig artikelLuistercijfers november-december: Top 3 groeit naar elkaar toe
Volgend artikelPublieke radiozenders tevreden met luistercijfers over 2007