Home Landelijke radio Uruzgan.FM met Schollaardt opnieuw naar Afghanistan

Uruzgan.FM met Schollaardt opnieuw naar Afghanistan


Uruzgan.FM zendt volgende week opnieuw uit vanuit Afghanistan. Eind 2006 werd dat ook al gedaan. Dj Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM vertrekken deze week. Van maandag 28 juli tot en met woensdag 6 augustus maken zij live radio voor de militairen en het thuisfront vanaf de militaire bases Kamp Holland en Kandahar Airfield. Een deel van het team hoopt ook kamp Deh Rawod aan te doen. Ook de band Jeremy's reist met Uruzgan.FM mee naar Afghanistan.

De missie viert volgende week z'n tweede verjaardag.  Op afgelopen vrijdag ontving Uruzgan.FM uit handen van Commandant der Strijdkrachten, Generaal Peter van Uhm, de tickets voor de reis tijdens een speciaal georganiseerde Uitzwaaidag in Hilversum.

In de live shows is veel muziek, reportages over het leven op de bases en berichten van militairen aan hun dierbaren thuis te horen. De band Jeremy's werd eerder dit jaar uitgeroepen tot 3FM Serious Talentband 2008. Zij zullen optreden in Afghanistan.

Begin dit jaar zou Uruzgan.FM ook al naar Afghanistan gaan. Maar het slecht weer en operationele werkdruk gooiden toen roet in het eten.