Home Landelijke radio Universiteit Twente in de ether tijdens introductie

Universiteit Twente in de ether tijdens introductie

De Universiteit van Twente krijgt een evenementenfrequentie tijdens de introductieweek voor nieuwe studenten. "Inmiddels heeft het Commissariaat voor de Media de plannen goedgekeurd, waardoor het enkel wachten is op het Agentschap Telecom, die de uiteindelijke frequentie waarop we op mogen gaan uitzenden moet toewijzen", zo laat de organisatie weten.

‘IK Radio’ zal te horen zijn in Enschede en omgeving van 20 tot en met 28 augustus. Negen medewerkers verzorgen tijdens die dagen interviews en verslagen van alle activiteiten tijdens de introductieweek ‘IK09’ (Introductie Kommissie 2008 / 2009).

Sinds dit voorjaar wordt er al nagedacht over het project. In april werd al ervaring opgedaan met Bataradio, een radioprogramma voor en over de Batavierenrace tussen Nijmegen en Enschede. Dat was toen ook in de ether te volgen via de lokale omroep in Nijmegen en op internet via ActionRadio.nl. De uitzendingen werden toen ook speciaal via mobiele streams uitgezonden, zodat deelnemers en toeschouwers naar de uitzendingen konden luisteren via mobiele telefoons met een internetverbinding.