Home Landelijke radio Giel Beelen naar Uruzgan

Giel Beelen naar Uruzgan

Giel Beelen maakt zijn programma van 16 tot en met 20 november vanaf Kamp Holland in Uruzgan. Dat maakte hij zojuist bekend tijdens zijn programma Giel!  Ook presenteert hij in de middag het programma Uruzgan.FM.
“Voor mij gaat een grote wens in vervulling”, zegt Giel. “Ik wil dit al heel lang en nu gaat het gebeuren. Ik ga een week radio maken, de mensen ter plaatse daarbij betrekken en verslag aan de luisteraars doen. Ik heb mezelf de afgelopen weken te vaak afgevraagd hoe onze mannen er nou precies bij zitten en wat daar gebeurt. Het wordt spannende radio en voor Uruzgan.FM ga ik mijn eigen versie van ‘Good Morning Vietnam’ maken. Ik denk dat ze daar wel wat ongein kunnen gebruiken dus ik zal proberen wat entertainment mee te brengen.”
Daarnaast probeert Giel ter voorbereiding op 3FM Serious Request, inzicht te krijgen in de malariasituatie in Afghanistan, want voor dat probleem gaat de publieke popzender in de week voor kerst weer aandacht vragen en geld inzamelen vanuit het Glazen Huis.
Eerder maakt het team van de Veronica ochtendshow met Adam Curry al een programma vanuit Irak. Onder de naam ‘Operation Iraqi Sunrise!’ vertrokken de mannen van Veronica naar een militairen in Irak.