Home Landelijke radio ‘Giel-mobiel’ gejat in Rotterdam

‘Giel-mobiel’ gejat in Rotterdam

De ‘Giel-mobiel’ van 3FM-dj Giel Beelen is gestolen. De gsm circuleert al drie jaar onder bekende Nederlanders voor Beelen’s radioprogramma ‘Giel!’. De 3FM dj belt iedere ochtend live tijdens z’n programma naar ‘zijn’ telefoon om vervolgens te raden wie hij aan de lijn heeft. De tijdelijke bezitter van het toestel draagt er zorg voor dat het ding weer bij een andere bekende Nederlander komt.

Dit weekend zou burgemeester Opstelten het toestel overdragen aan de kersverse zomerkoningin Esmée Ronde. Zij werd zondag tot de voorvrouwe van het Rotterdamse zomercarnaval gekroond in de Rotterdamse Schiecentrale. Opstelten liet het mobieltje voor haar liggen in een kamertje terwijl hij de nieuwe miss kroonde. Voor de winnares de Nokia N95 – enkele honderden euro’s in de winkel – kon pakken, was het apparaat foetsie. 

"De mobiel is in de bijbehorende broodtrommel met opladers en handleiding door de burgemeester of diens mensen in een kamer op een tafel gezet. Daar zouden wij hem pakken. Maar dat ding was ineens weg", zegt Marit Noorlander, woordvoerster namens de zomerkoningin.

Een woordvoerder van Opstelten benadrukt dat de burgervader de telefoon ‘niet meer in zijn bezit had’ op het moment van de diefstal. Noorlander trekt dus maar het boetekleed aan. "We schamen ons diep. En zullen de schade vergoeden."

Giel Beelen kan er wel om lachen. "Het is in de drie jaar dat de telefoon circuleert nog niet eerder gebeurd, maar er komt wel weer een nieuwe. Hoewel we er natuurlijk ook een soort Opsporing Verzocht van kunnen maken. Dus bij deze: mensen met tips kunnen zich melden."