Home Landelijke radio Uruzgan.FM eind dit jaar vanuit Afghanistan

Uruzgan.FM eind dit jaar vanuit Afghanistan

Annemieke Schollaardt en haar team van Uruzgan.FM gaan in december naar Afghanistan. Het radioprogramma van de Wereldomroep en 3FM voor militairen die zijn uitgezonden, zal van 22 december tot en met 1 januari worden gemaakt vanaf de militaire bases Kandahar en Tarin Kowt.

“Sinds augustus zijn we nauw betrokken bij de militairen en de achtergebleven familie in Nederland”, zegt Annemieke Schollaardt, dj van Uruzgan.FM. “De militairen kunnen tijdens de feestdagen meer dan anders worden geconfronteerd met de heftige situatie waarin ze verkeren, ver van huis. Daarom willen wij de militairen juist dan een hart onder de riem steken. En natuurlijk gaan we er een feest van maken”.

Uruzgan.FM is bedoeld als brug tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het programma is sinds 8 augustus elke werkdag om 16:00 uur Nederlandse tijd in Afghanistan te beluisteren via de zender 3FM, powered by de Wereldomroep en via enkele lokale omroepen in Nederland.

De zender in Afghanistan zendt 24 uur per dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma Nieuwslijn uitzendt.

Vorig artikelRadio Veronica staat uitgebreid stil bij dood Freddie Mercury
Volgend artikelDe Leipe Bauer Flavor nu te downloaden