Home Landelijke radio Urban-station Juize FM start op 1 juli via internet

Urban-station Juize FM start op 1 juli via internet

Juize; hét wekelijkse Hiphop en R&B programma van Radio 538 wordt vanaf juli uitgebouwd tot een volledig radiostation: Juize FM. Waar andere radiostations meerdere muziekgenres programmeren, speelt Juize FM in op de behoefte aan een gespecialiseerd Hiphop en R&B radiostation. Vanaf juli kan via internet, en in de toekomst ook via de kabel, 24 uur per dag geluisterd worden naar de beste en meest actuele Hiphop en R&B.

De afgelopen jaren is de populariteit van Hiphop en R&B enorm toegenomen. In de Verenigde Staten zijn Hiphop en R&B de genres Pop en Rock zelfs gepasseerd als populairste muziekstromingen. Het aanbod aan Hiphop en R&B is dan ook enorm uitgebreid. Op de meeste radiostations in Nederland is hiervoor echter geen ruimte. Daarom is er nu behoefte aan een gespecialiseerd radiostation dat zich voornamelijk op Hiphop en R&B richt. Op Juize FM zal daarbij ook nadrukkelijk aandacht besteed worden aan het Nederlands product dat nu nog maar mondjesmaat te horen is.

Niels Hoogland: “Hiphop bestaat inmiddels 25 jaar en is dus ruim volwassen. Tijd om op eigen benen te gaan staan en samen met zuslief R&B onderdak bij Juize FM te vinden. Sinds ik ruim 9 jaar geleden bij Radio 538 begon heb ik om aandacht voor Hiphop en R&B gevraagd. Het programma Juize was de eerste stap. Nu zetten we een volgende en veel grotere stap met de start van Juize FM.”

Naast het radiostation wordt in samenwerking met een uitgever een urban magazine op de markt gebracht onder de naam Juize FM. Bovendien wordt Juize FM mediapartner van vele urban events, zoals het onlangs georganiseerde Urban Nation in de Heineken Music Hall. Ook zijn er plannen om wekelijks Juize feesten te organiseren in een club in Amsterdam.

Sinds de start op 1 januari 1999 wordt het radioprogramma Juize gepresenteerd door Niels Hoogland. Juize is ‘Hiphop and R&B from A to Z’. Exclusieve tracks, interviews met nationale en internationale artiesten en de Juizemix van DJ Jeff maken Juize al jaren hét Hiphop en R&B programma van de Nederlandse radio. Juize blijft gewoon iedere zondagavond op Radio 538 te beluisteren. De uitzendtijd wordt zelfs verdubbeld en duurt vanaf 20 juni van 20:00 tot 00:00 uur.

laatste update 14:00 uur