Home Landelijke radio Radio Decibel praat met homojongeren over hun ‘bevrijdingsdag’

Radio Decibel praat met homojongeren over hun ‘bevrijdingsdag’

Radio Decibel zendt morgen (bevrijdingsdag) een speciaal radioprogramma uit waarin homojongeren vertellen over hun ervaringen en tips geven om anderen te helpen die ook uit de kast willen komen. In het programma ‘Gay@Night’ op de Eindhovense zender vertellen ze over hun comingout moment.

Jongeren vertellen in de studio over hun eigen openheid en of ze dat ook zelf als een echte bevrijding hebben ervaren. Aan het woord komen verder een aantal moeders die praten over wat er in hun omging toen ze hoorden dat zoon of dochter op mensen van hetzelfde geslacht valt.

Verder wordt over dit onderwerp gesproken met enkele belangenorganisaties waaronder het COC, de Stichting Outway, Kouros, de Gaykrant en de Expreszo. De programmamakers nemen gelijk ook nog even een kijkje in het Eindhovense uitgaansleven. In reportages komt het laatste nieuws uit de gayscene in Eindhoven aan bod en worden ook nog een aantal tips gegeven voor een geslaagd avondje uit.

Uiteraard krijgen ook de luisteraars van het programma uitgebreid de gelegenheid om mee te praten en te vertellen over hun eigen ervaringen. Het programma is van 22:00 tot 03:00 uur te beluisteren.