Home Landelijke radio Unity FM neemt Radio 7 over

Unity FM neemt Radio 7 over

De Stichting Streekomroep Braassemermeer (SSB), de lokale zendgemachtigde van de gemeentes Alkemade en Jacobswoude, gaat vanaf 1 augustus verder onder de naam Unity FM. Het Leiderdorpse mediabedrijf Rudeboy Media zal de programmering gaan verzorgen. Nu doet het bedrijf dat ook al voor de lokale omroep van Leiderdorp dat ook Unity FM heet.

De programmering van de zender voor Alkemade en Jacobswoude verschilt wel van die van Leiderdorp. "Er is al enige tijd contact met het bestuur van SSB en de productiemaatschappij die de huidige radiozender, Radio 7, exploiteert. Deze maatschappij heeft te kennen gegeven de exploitatie niet meer kunnen verwezenlijken en daarom is SSB met ons in gesprek gegaan. De uitzendingen zullen gaan starten op 1 augustus om 16:00 uur via de 105.00 FM", aldus Rudo Slappendel, de eigenaar van het mediabedrijf.

De eerste weken zal het signaal van Unity FM uit Leiderdorp doorgegeven worden, waarbij er ook regionieuws van Jacobswoude en Alkemade te horen zijn. Na de zomer zal er dan een aparte programmering gelanceerd worden via 105.00 FM. De zenders zullen dan apart van elkaar draaien, maar wel een link met elkaar hebben. In de avond zullen diverse programma’s via beide frequentie uitgezonden worden, dit zullen met name de programma’s zijn die een regionaal karakter hebben.