Home Landelijke radio NPO zet plannen voor Radio 7 in de ijskast

NPO zet plannen voor Radio 7 in de ijskast


De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat geen nieuwe levensbeschouwelijke radiozender starten. Eerder waren er plannen om Radio 7 te starten, maar met de voorgenomen bezuinigingen van 200 honderd miljoen zijn deze plannen in de ijskast gezet.

Op Radio 1 reageerde radiodirecteur Jan Westerhof op het bericht. "Zolang we geen duidelijk beeld hebben wat de bezuinigingen gaan beteken voor onze programmering leek het ons niet verstandig om nu door te gaan met Radio 7."

Het was de bedoeling om van Radio 7 een levensbeschouwelijke zender te maken. Momenteel zendt Radio 5 in de avond en het weekend levensbeschouwelijke programma's uit. "In het mediagebruik gaat het er om dat je zeven dagen per week, 24 uur per dag dezelfde programmering kunt aanbieden." Hij vindt dat Radio 5 nu eigenlijk twee verschillende zenders is.

Eerder plaatste de Raad voor Cultuur al haar vraagtekens bij het nieuwe station. Zo schatte ze de doelgroep niet groot in. "Wellicht is de inrichting van een digitaal platform voor Radio 7 een meer voor de hand liggende en goedkopere manier om de relatief kleine doelgroep te bereiken."