Home Landelijke radio U2 op één in De Album Top 1000 Allertijden

U2 op één in De Album Top 1000 Allertijden


U2 heeft de hoogste notering in De Album Top 1000 Allertijden van Radio Veronica. Maandag start het station met het uitzenden van de lijst. De lijst is samengesteld door de luisteraars.

Bijna twee weken lang komen, volgens het station, de allerbeste albums ooit voorbij. De nummer één van de lijst is U2 met The Joshua Tree, het album dat na de release in 1987 dertien weken bovenaan de Nederlandse album lijst stond. Op The Joshua Tree staan hits als ‘Where The Streets Have No Name’, ‘With or Without You’ en ‘I Still Haven't Found What I'm Looking For’.

Michael Jackson is het meest succesvol als het gaat om albums met de meeste Top 40-hits. Van zijn klassieker Thriller (nummer 3) haalden maar liefst zeven tracks de Top 40. Van de opvolger Bad kwamen zelfs acht nummers in de Top 40 terecht. De vaakst genoteerde Nederlandse artiesten zijn Golden Earring en De Dijk. Beide bands staan tien keer in de Album Top 1000 Allertijden. De lijst wordt vanaf maandag 5 maart 09.00 uur tot en met zaterdag 17 maart 18.00 uur uitgezonden.