Home Landelijke radio Twickelstad FM wil zendmachtiging in Hof van Twente

Twickelstad FM wil zendmachtiging in Hof van Twente

De Stichting lokale omroep Twickelstad (SOT) wil de zendmachtiging in de gemeente Hof van Twente (Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden) hebben. De omroep gaat er officieel een gooi naar doen. Afgelopen week is de aanvraag door de betrokken instanties goedgekeurd en hebben de eerste gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeente plaatsgevonden, zo laat de omroep weten. Met deze aanvraag is Twickelstad FM de tweede gegadigde voor de vergunning, naast RTV Hofstreek, dat in november vorig jaar al een aanvraag deed.
Het is nu aan de gemeente om te bepalen welke omroep het beste de belangen van haar inwoners kan vertegenwoordigen. "De afgelopen 5 jaar heeft RTV Hofstreek de kans gehad zich te bewijzen als volwaardige omroep voor alle kernen binnen de gemeente, maar dat is in de praktijk onvoldoende uit de verf gekomen", zo meent voorzitter Aarsen van Twickelstad FM. "We hebben getracht de dialoog met de huidige omroep aan te gaan, om te kijken waar onze expertise inzetbaar was, om zo gezamenlijk te werken aan een volwaardige omroep, maar die samenwerking is tot onze spijt mislukt." 
Twickelstad FM wil zelf zeven dagen per week, 24 uur per dag uitzenden. RTV Hofstreek zendt nu vaak nog de raamprogrammering van RTV Oost uit. De gemeenteraad stemt op 1 april over dit onderwerp over welk advies aan het Commissariaat voor de Media gegeven zal worden.