Home Landelijke radio Twickelstad FM per direct van de kabel

Twickelstad FM per direct van de kabel

Twickelstad FM gaat per direct van de kabel. Het bestuur van de zender heeft besloten per direct de samenwerking met FM plus te beëindigen. Na een advies van Programmaraad KTMO is de zender in het uitzendgebied van Cogas in Twente al van de kabel verdwenen. Het station zou ook per maart 2007 van de kabel gaan in het Essent-gebied nadat de Programmaraad Twente van Essent ook het advies uitbracht om Twickelstad FM van de kabel te halen, maar dat zal nu per direct zijn.

Reden voor het besluit is een inmiddels hoog opgelopen conflict tussen Essent Kabelcom en de directie van FM plus, licentiehouder voor het uitzenden via het Twentse Kabelnet. Het bestuur van Twickelstad FM vindt het onverantwoord om onder de huidige omstandigheden door te gaan met het produceren van radio-uitzendingen. “Het kan niet zo zijn dat Twickelstad FM als productiebedrijf wordt meegesleurd in dit conflict”, aldus voorzitter Wim Aarsen.

Eind 2003 tekenden FM Plus en de toen nog Deldense lokale omroep Twickelstad FM een overeenkomst, waarin werd afgesproken dat Twickelstad FM de programma’s voor FM plus zou verzorgen. FM Plus zou zich als licentiehouder inzetten om het station regionaal op de kaart te zetten. Door interne meningsverschillen en bestuurswisselingen bij FM Plus is dat laatste echter nooit van de grond gekomen, met als gevolg dat reclame-inkomsten achterbleven. In mei van dit jaar besloten zowel de programmaraad van Cogas als Essent Kabelcom bovendien dat de licentie van FM plus om uit te zenden via hun kabelnetten niet zou worden verlengd.

Voorzitter Aarsen benadrukt dat Twickelstad FM, dat vorig jaar november nog verhuisde naar een nieuwe studio, doorgaat met het produceren van radio-uitzendingen. “Binnen onze organisatie werken mensen met een hart voor radio en ondanks deze tegenvaller is de motivatie groot om door te gaan” In welke vorm dat zal zijn wil de voorzitter in het belang van de onderhandelingen niet zeggen. Vooralsnog zijn de uitzendingen van Twickelstad FM alleen via internet te horen.