Home Landelijke radio Twentse zender Twickelstad FM wijzigt format

Twentse zender Twickelstad FM wijzigt format

De Twentse, regionale zender Twickelstad FM verandert vanaf aanstaande maandag haar format. Met de slogan ‘verfrissend anders in Twente’ en ieder uur, naast het landelijke nieuws, het nieuws uit Twente met nieuwslezer Jordy Goorman, hoopt het station meer luisteraars de trekken. Het muziekformat bestaat uit platen uit de jaren 70 en 80, afgewisseld met hedendaagse hits.

De zender gaat overdag nonstop muziek uitzenden, aangevuld met een ochtendshow tussen 7:00 en 9:00 uur. Wim van Laar presenteert elke werkdag ‘De Twente wordt wakker show’. In het weekend zijn er op zender veel jonge radiomakers te horen. Marc, Sander, Jordy, Luuk, Roy en Joop vullen het weekend met live-programma’s.

Twickelstad FM bestaat al zo’n twaalf jaar. De zender is ontstaan vanuit de lokale omroep voor gemeente Delden en doorgegroeid naar een commercieel radiostation voor heel Twente. Het station is in heel Twente te ontvangen via de kabel op 88.1 FM.

Om de formatswijziging te vieren zendt de zender op 6 mei de ‘Verfrissende 100’ uit. Deze lijst met lenteliedjes zal van 12.00 tot 19.00 uur op Twickelstad FM.