Home Landelijke radio Twickelstad FM stopt per 5 okober

Twickelstad FM stopt per 5 okober

De Deldense radiozender Twickelstad FM houdt met ingang van 5 oktober op te bestaan. Dat schrijft de Twentse Courant. De helft van de medewerkers stapt over naar de nieuwe commerciële radiozender FM Plus die op 1 oktober in het concessiegebied van de Cogas op de kabel verschijnt. De overige radiomakers van Twickelstad FM stoppen of zoeken elders emplooi voor hun hobby.

FM Plus is opgericht door een medewerker van Twickelstad FM, Joop Zomer. Hij beschikt met ingang van 1 oktober over een zendmachtiging voor een commerciële radio-omroep. Tevens heeft hij overeenstemming bereikt met de Cogas over het doorgeven van programma’s.

Wat er met de studio in het Parochiehuis te Delden gebeurt is onduidelijk. Voorzitter Wim Aarsen van Twickelstad FM zegt dat daar nog over wordt nagedacht. Voor Aarsen is de teloorgang van Twickelstad FM, die als publieke lokale omroep voor Stad en Ambt Delden tien jaar bestaat, een teleurstelling. De Deldenaar heeft de afgelopen twee jaren veel moeite gedaan zijn organisatie onder te brengen in de nieuwe lokale omroep voor de Hof van Twente. Aarsen was samen met bestuursleden van de Reggestad Omroep Organisatie (Goor, Markelo, Diepenheim) een heel eind gevorderd toen de medewerkers van zijn eigen Twickelstad FM eind augustus lieten weten niet aan de fusie mee te willen doen.

Met het afhaken van Twickelstad FM blijft de ROO als enige kandidaat voor de nieuwe publieke omroep in de Hof van Twente over. Jansen gaat er vanuit dat zijn eigen medewerkers bereid zijn de uitbreiding van het zendgebied te realiseren. Jansen: “Een hele operatie.”