Home Landelijke radio Twentse zendmast van Radio 538 op halve kracht

Twentse zendmast van Radio 538 op halve kracht

Radio 538 is sinds enkele weken via de ether in delen van Twente slecht te ontvangen. Dit komt vanwege de aanpassingen die hebben plaats gevonden aan de zendmast die bovenop het El-gebouw van de Universiteit Twente staat. Dat schrijft de Twentsche Cournant. Binnen een paar maanden moet de radiozender in Twente weer goed te ontvangen zijn.

Sinds de veranderingen aan het antennesysteem, eind juni, heeft Radio 538 veel klachten binnengekregen van luisteraars uit Twente. “We hebben nu meer dan dertig emails en sms-jes gehad van luisteraars die zich afvragen waarom de zender niet meer goed te ontvangen is”, zegt Joost Berk van de technische service van Radio 538.

De hitzender was tot voor kort in Twente alleen te ontvangen op de kabel. De veiling van de radiofrequenties heeft daar verandering ingebracht. De zender heeft vanaf 1 juni een bijna landelijke dekking en was in het begin van juni wel goed te ontvangen in de Twentse ether.

Broadcast Partners, beheerder van een de zendmasten van Radio 538, verwacht dat het probleem binnen een paar maanden is opgelost. “We zullen de komende tijd het antennesysteem opnieuw gaan aanpassen. Dit kan even duren omdat er meer systemen van masten in Nederland moeten worden veranderd”, aldus een woordvoerder van de zenderoperator.

Radio 538 kreeg veel klachten binnen van mensen van de universiteit die hinder van de zender zeggen te ondervinden. “Zij werken daar veel met gevoelige meetapparatuur en onze mast stoorde daarop. Ik vertrouw erop dat de zender binnenkort weer goed te ontvangen is. We hebben daar recht op want we hebben er als radiostation voor betaald”, zegt Berk.