Home Landelijke radio Tweede editie RadioFreak Awards terug in september

Tweede editie RadioFreak Awards terug in september

RadioFreak Awards 2016

De stembussen van de RadioFreak Awards 2016 gaan begin september open. Momenteel worden de zendermanagers of programmadirecteuren van alle landelijke commerciële en publieke radiostations in Nederland gevraagd wie zij nomineren voor onder meer Beste Nieuwslezer en Beste Verslaggever. Zij mogen daarbij geen mensen van hun eigen zender(s) nomineren.

Op basis van de nominaties van alle zenderbazen wordt per categorie weer een top drie samengesteld met de meest genoemde namen. Begin september gaan de stembussen open, waarna het publiek bepaalt wie de award wint.

De RadioFreak Award voor Beste Redacteur wordt vervangen door de award voor Beste Visual Radio. Reden voor de wijziging is dat het voor zendermanagers moeilijk te bepalen is wie zij een goede redacteur vinden van een andere zender.

Over
Met de radioprijzen zet RadioFreak.nl radiomakers en medewerkers van landelijke radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende djˈs of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen.

Categorieën RadioFreak Awards 2016:

  • Beste nieuwslezer
  • Beste nachtprogramma
  • Beste vormgeving
  • Beste verslaggever
  • Beste marketing/positionering
  • Beste visual radio

Radio 538 was de grote winnaar van de RadioFreak Awards 2015. De zender won drie van de zes awards. Meer op radiofreak.nl/awards.

Vorig artikelReünie ‘Ruuddewild.nl’ met Sander de Heer en Jeroen KIDV
Volgend artikelSNS uitgeroepen tot radioadverteerder van 2016