Home Landelijke radio Twaalf piraten in noordoosten uit de lucht gehaald

Twaalf piraten in noordoosten uit de lucht gehaald

Heeft Agentschap Telecom heeft tijdens de feestdagen twaalf piratenzenders in het noordoosten van Nederland gedwongen te stoppen met uitzenden. In totaal werden twintig voorwaardelijke boetes uitgedeeld. Van de zondag voor kerst tot de jaarwisseling controleerde het agentschap extra op illegale radiozenders.

“Sommige zenders storen op legale omroepen die betaald hebben voor een etherfrequentie”, zegt een woordvoerder van het agentschap.”‘Ook kunnen cv-ketels uit slaan en kan bijvoorbeeld het vliegverkeer hinder ondervinden.”

Zenders als Het Kersttrio Twente, Friese Piraten Combinatie en Drachter Piraten Trio zonden tijdens de feestdagen marathonuitzendingen uit. Zij kregen net als negen andere piratenzenders een voorwaardelijke boete van 4500 euro. Toch werden daarna nog acht overtredingen begaan.

Omdat de zenders dat vanaf andere locaties deden, werden de voorwaardelijke boetes niet verzilverd, maar gaf het agentschap nieuwe voorwaardelijke boetes. Deze blijven volgens de woordvoerder jaren geldig. [Trouw]

Vorig artikelBarbara Karel bevallen van zoon
Volgend artikelFlorent Luyckx: “Rek is nog niet uit Top 2000 en Serious Request”