Home Landelijke radio Florent Luyckx: “Rek is nog niet uit Top 2000 en Serious Request”

Florent Luyckx: “Rek is nog niet uit Top 2000 en Serious Request”

Met opnieuw een recordaantal mensen die werden bereikt door 3FM met Serious Request en Radio 2 met de Top 2000 lijkt het lastig om volgend jaar opnieuw records te vestigen. Maar volgens 3FM-zendermanager Florent Luyckx is de groei er nog niet uit. "Het is moeilijk te voorspellen, maar vorig jaar zagen we bij de Top 2000 dat de groei er wat de radio beluistering betreft uit was. Maar dit jaar is er weer een sprong gemaakt. Dus op de lange termijn zien we dat er toch meer mensen luisteren."

Toch spelen er bij Serious Request ook andere factoren mee, zegt Luyckx. "Het doel van afgelopen jaar (een betere drinkwater voorziening in de wereld) was een duidelijk en aanspreekbaar doel. Het kan best zijn dat we volgend jaar een goed doel hebben dat wat minder goed uit te leggen valt. Dat telt ook mee in het aantal mensen dat je bereikt."

Maar toch heeft de zendermanager vertrouwen in de toekomst van de Top 2000 en Serious Request. "De ontwikkelingen van de afgelopen jaren laten zien dat de investeringen die ieder jaar worden gedaan in verbetering en vernieuwing van de formats zich vertalen in nog meer waardering en luisteraars. Dus dat geeft vertrouwen in de toekomst."