Home Landelijke radio TROS schrapt 45 banen

TROS schrapt 45 banen

De TROS-directie wil 45 fulltime banen gaan schrappen. De omroep reageert hiermee op de politieke ontwikkelingen en bezuinigingen uit Den Haag. De TROS ziet zich genoodzaakt bezuinigingsmaatregelen te nemen. Met behulp van het externe adviesbureau PricewaterhouseCoopers Advisory is in de afgelopen maanden in kaart gebracht op welke wijze de TROS efficiënter kan werken. De conclusie van dit onderzoek is dat dit onvermijdelijk gevolgen zal hebben voor het aantal arbeidsplaatsen binnen de TROS, waar nu ruim 200 medewerkers werken.

Voor het grootste deel zullen de banen via natuurlijk verloop verdwijnen, maar gedwongen ontslagen zijn volgens de publieke omroep onvermijdelijk. Daarnaast zullen er belangrijke besparingen op het gebied van inkoop worden gerealiseerd. Op dit moment is de TROS in overleg met vakorganisaties en de OR over de voorgenomen maatregelen en gevolgen voor het personeel.

TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd: “Het is noodzakelijk adequaat te reageren op veranderingen binnen het Publieke Bestel. Meer dan ooit is het van belang het heft in eigen handen te nemen. Dit vereist een daadkrachtig en zo efficiënt mogelijk omroepbedrijf. De TROS wil nu en in de toekomst een stevige rol blijven vervullen in het Nederlandse medialandschap.”