Home Landelijke radio TROS Nieuwsshow ook bij de Wereldomroep

TROS Nieuwsshow ook bij de Wereldomroep

De Wereldomroep zendt vanaf zaterdag 5 november de TROS Nieuwsshow rechtstreeks uit. Nederlanders in het buitenland kunnen iedere zaterdag van 08:30 tot 11:00 uur naar dit Radio 1-programma luisteren. In de TROS Nieuwsshow spreken presentatoren Peter de Bie en Mieke van der Weij met een keur aan studiogasten over nieuws uit binnen- en buitenland. Daarnaast worden wetenschappelijke ontwikkelingen toegelicht en is er aandacht voor kunst en cultuur. Verder heeft Martin Ros in het laatste uur zijn vaste boekenrubriek.

De TROS reageert enthousiast over het besluit van de Wereldomroep om de Nieuwsshow op te nemen in de programmering. “Door uitzending via de Wereldomroep bereiken wij een nieuw potentieel publiek van 1,5 miljoen luisteraars over de hele wereld. In de zomermaanden komen daar nog miljoenen vakantiegangers bij”, zo zegt TROS-programmaleider Radio Jan van der Vlugt.

“De TROS Nieuwsshow behoort tot de best beluisterde informatieve programma’s op Radio 1. Daar doen we onze luisteraars een groot plezier mee”, zo zegt Wereldomroep hoofdredacteur Joop Daalmeijer. De TROS stelt het radioprogramma ter beschikking in het kader van de samenwerking tussen de publieke omroep en de Wereldomroep.