Home Landelijke radio TROS blij met opstelling Tweede Kamer

TROS blij met opstelling Tweede Kamer

De TROS constateert met vreugde dat een meerderheid in de Tweede Kamer voorstander is van behoud van het huidige omroepbestel met meerdere omroepverenigingen. De omroep overweegt al enige tijd het bestel te verlaten en een commerciële zender te beginnen, maar na een debat maandag in de Kamer is voortzetting van de huidige situatie ook nog een serieuze optie.

Een TROS-woordvoerder noemde de opstelling van CDA, PvdA, ChristenUnie en SGP dinsdag bemoedigend. “Dit zijn prettige geluiden uit de politiek, maar samen met onze Vlaamse partner VTM onderzoeken we nog steeds commerciële mogelijkheden. We doen geen mededelingen over hoe dat onderzoek verloopt. Staatssecretaris Van der Laan wil voor 20 december van ons weten wat we gaan doen en daarom hebben we vóór die datum een gesprek gepland.”

Staatsecretatis Van der Laan is samen met andere bewindslieden bezig een kabinetsvisie te ontwikkelen op de toekomst van het bestel. Die visie moet komend voorjaar klaar zijn. Kamerleden vinden dat prima, maar willen wel dat de basis van het bestel gelijk blijft en dat bijvoorbeeld niet wordt gekozen voor een meer centralistische omroep, zoals de Britse BBC.