Home Landelijke radio Toch nog tekort voor Stichting Kerstboom

Toch nog tekort voor Stichting Kerstboom

Ondanks een bijdrage van Gordon, komt de stichting die de Gerbrandytoren in IJsselstein verlicht met kerst, geld tekort. Het aantal donateurs bleef dit jaar achter, waardoor er een tekort is van 5000 euro.

Vorig jaar waren er nog 4500 donateurs. Dit jaar zijn het er 3218. In het ergste geval moet worden bezuinigd op het ontstekingsfeest. De lampjes in de zendmast branden in ieder geval van 12 december tot en met 6 januari.

Achteraf bezien had voorzitter Ton Westland van Stichting Kerstboom een hoger bedrag moeten noemen toen Gordon hem dinsdag in de radiouitzending van Giel Beelen overrompelde met de vraag hoeveel hij miste om de lichtjes te laten branden. Westland wist op dat moment niet precies hoeveel dit was en noemde vijf/zesduizend euro. "Ik wilde Gordon ook niet afschrikken met een te hoog bedrag."

Het optuigen van de zendmast als kerstboom kost 70.000 euro ex BTW. De stichting moet hiervan de helft betalen. Daar bovenop komen kosten voor administratie, website, donateursprijzen en onstekingsfeest. Al met al is zo’n 60.000 euro nodig.

De 3218 donateurs zijn samen goed voor 28.765 euro. Met daarbij opgeteld de bijdragen van sponsors en van Gordon resteert toch nog een gat van 5000 euro.Stichting Kerstboom hoopt dit bedrag bijeen te sprokkelen met onder meer de verkoop van kerstkaarten aan bedrijven en particulieren.