Home Landelijke radio Mark Rutte opent radiostation voor automobilisten

Mark Rutte opent radiostation voor automobilisten

VVD-leider Mark Rutte heeft in Naarden-Vesting het online radiostation Traffic Radio gelanceerd. De zender richt zich volledig op autorijdens en kan ook via mobiel internet beluisterd worden. Traffic Radio brengt alle dagen van de week, 24 uur per dag, verkeersinformatie, autonieuws, verkeerstips van medeweggebruikers en "een mix van de lekkerste automuziek".

Het station verwacht dat steeds meer mensen radio luisteren via (mobiel) internet en dat iedereen in de toekomst ook over internet in de auto beschikt. Traffic Radio is een initiatief van het mobiliteitsplatform Eileen en verzekeraar Delta Lloyd, die meent dat het nieuwe radiostation bijdraagt aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de automobilist.

Het eerste jaar zal het radiostation zich richten op de regio Groot-Amsterdam. “Wij hoorden van automobilisten de klacht dat de file waar ze op dat moment in staan, vaak niet vermeld wordt in de verkeersinfo op de radio", zeggen de initiatiefnemers Jaco Bal en Lars Schotanus. "Wij willen alle info van Rijkswaterstaat voor een bepaalde regio uitzenden."