Home Landelijke radio Tim Overdiek wordt presentator NOS Radio 1 Journaal

Tim Overdiek wordt presentator NOS Radio 1 Journaal

Tim Overdiek gaat volgend het jaar het NOS Radio 1 Journaal presenteren. Hij zal vanaf januari 's middags tussen 16:30 en 18:30 uur te horen zijn, samen met Lucella Carasso. Momenteel zit Carasso alleen in de middag. De ochtenduitzending van het NOS Radio 1 Journaal heeft sinds twee jaar al twee presentatoren: Lara Rene en Marcel Oosten.

Overdiek was tussen juni 2008 en vorige maand adjunct-hoofdredacteur bij NOS Nieuws. Op eigen verzoek stopte hij onlangs met die functie vanwege persoonlijke redenen. Hij wil meer tijd hebben voor zijn opgroeiende zonen nadat zijn vrouw vorig jaar overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk. "Met deze baan kan ik mijn werk beter combineren met mijn verantwoordelijkheden als vader", aldus Overdiek.

Eerder werkte Overdiek als correspondent in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. "In de Verenigde Staten heb ik me tussen 1999 en 2005 vrijwel volledig op radio gericht. Daar is mijn liefde voor dit medium definitief geboren. Ook tijdens mijn multimediale correspondentschap in Londen, tot juni 2008, was ik naast televisie en internet volop bezig met radio. Nu pak ik de draad weer op, als presentator naast collega Lucella Carasso. Het is extra leuk om zo’n nieuwe job samen te doen met zo’n ervaren presentator als Lucella." 

Tim Overdiek wil als presentator veel gaan doen met social media. "Contact en interactie met de luisteraars via deze media is heel belangrijk. Het voegt echt iets toe aan de dynamiek van de uitzending. Dat hoor je nu bijvoorbeeld al in de ochtendeditie van het NOS Radio 1 Journaal waar al driftig gebruik wordt gemaakt van de verschillende 'social media'."